Soms heb je van die dagen dat je liever in bed blijft liggen. Je hebt dan even geen zin om naar de sportschool te gaan, maar je wilt wel een aantal calorieën verbranden. Kan dat? Jazeker, je kunt namelijk gewoon een aantal oefeningen in bed uitvoeren. Deze oefeningen zijn ook nog eens prima te doen.Fietscrunches

Bij deze oefening maak je fiets-achtige bewegingen, wat ontzettend goed is voor je buikspieren. Ga simpelweg op je rug leggen, leg je handen achter op je hoofd, trek je benen omhoog en ga als het ware fietsen. Bekijk de onderstaande video maar eens voor meer uitleg:

De superman

De superman is een eenvoudige oefening die erg goed is voor het verstevigen van je core. Ga op je buik liggen en houd je armen recht vooruit. Til je armen en voeten vervolgens van de oppervlakte en houd je buik plat. Houd dit minimaal drie seconden vol, rust even uit en doe de oefening opnieuw. Bekijk de onderstaande video maar eens.

Glute Bridge

De Glute Brigde is ook een goede oefening om je core te verstevigen. Je kunt hiermee een strakkere buik krijgen. Ga op je rug liggen en leg je armen langs je zij. Buig je knieën en zet je voeten op de grond. Vervolgens breng je je billen omhoog en je houdt deze oefening even vast. Zorg ervoor dat je je armen, schouders en hoofd op de grond houdt. Op die manier komt er niet te veel druk op je hoofd en nek. Herhaal deze oefening bij voorkeur 20 keer. Bekijk de onderstaande video maar eens.

Knie push-ups

Push-ups zijn goed voor je schouders, maar push-ups kunnen ook erg zwaar zijn als je dit anders nooit doet. Je kunt daarom ook eens knie push-ups doen. Je hebt dan iets minder druk op je schouders, waardoor het gemakkelijker uit te voeren is. Bekijk de onderstaande video maar eens.

Planken

Tot slot is planken ook nog een goede oefening. Het is niet alleen goed voor je buik, maar ook voor je billen. Neem een push-uphouding aan en zet je onderarmen op de grond. Je ellebogen moeten recht onder je schouder staan. Houd je lichaam vervolgens in een rechte lijn. Zorg ervoor dat je naar beneden kijkt om nekblessures te voorkomen. Houd dit minimaal 20 seconden vol, maar bij voorkeur 30 seconden. Bekijk de onderstaande video maar eens:

Vind jij dit ook een leuk artikel? Vergeet dit bericht dan niet te delen met andere sportievelingen!