Verkoudheid is ontzettend vervelend, maar helaas krijgen we er vrijwel allemaal mee te maken in de koudere maanden. Een loopneus is vervelend, maar continu niezen en keelpijn is misschien nog wel vervelender.Gelukkig kun je snel van je verkoudheid af zijn, door simpelweg deze tips toe te passen. Daarmee ben je binnen 24 uur van je verkoudheid af.

Douchen

Het is vooral vervelend als je in de ochtend wakker wordt met een verstopte neus. Als je je dag goed wilt beginnen, kun je het beste direct een warme douche nemen. Het stomende effect zorgt ervoor dat het los gaat zitten, waardoor je weer aangenaam kunt ademen door je neus.

Ontbijten

Na een warme douche is het tijd voor het ontbijt. Voordat je hiermee begint, is het goed om te bedenken wat je precies wilt eten. Voordat je een bakje met yoghurt en muesli naar binnen werkt, is het raadzaam om eerst vlierbessensiroop in te nemen. Deze siroop zorgt namelijk voor een flinke boost aan je immuunsysteem en werkt tegen virussen in je lichaam.

Artsen adviseren om iedere dag drie keer twee theelepels van het goedje in te nemen. Vervolgens kun je heerlijk ontbijten. Eet bij voorkeur iets wat goed vult, zoals onder andere eieren en kies bij voorkeur voor thee in plaats van koffie. Eieren kunnen infecties in je lichaam bestrijden vanwege de aanwezige aminozuren. Thee met honing zorgt bovendien voor een verzachtend effect in je keel.

De tips gaan verder op de volgende pagina