Je kunt bacteriën niet met het blote oog zien, maar het is zeker aanwezig. Bacteriën zitten overal en op sommige plekken zijn bacteriën meer aanwezig dan op andere plekken.In je mond komen verscheidene micro-organismen voor die achterblijven op je tandenborstel. Al na slechts twee dagen groeien er bacteriën, virussen en schimmels op je tandenborstel. Dat is natuurlijk wel erg snel. Je tandenborstel bevat onder andere schimmels uit herpes, ontlasting en misschien zelfs het virus dat hepatitis veroorzaakt.

Veel mensen hebben alle tandenborstels verzameld in een bekertje. Hoe meer tandenborstels er in een bekertje zitten, hoe meer bacteriën vrij spel hebben. De bacteriën kunnen simpelweg naar elkaar overlopen.

Tandenborstels delen is dus ook al helemaal geen goed idee omdat sommige virussen, waaronder herpes en hepatitis, maandenlang kunnen blijven zitten op een tandenborstel. Als je de tandenborstel van een ander gebruikt, loop je risico op besmetting. Bewaar je tandenborstel daarom rechtop en zet deze niet in een badkamerkastje. Ook is het geen verstandig idee om je tandenborstel in een plastic hoesje te bewaren. Dit zorgt er juist voor dat er bacteriën en schimmels gaan groeien.

Zorg er tot slot voor dat je je tandenborstel eens per drie maanden vervangt. Vaker mag ook.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.