Handige tips tegen koude voeten

Koude voeten zijn ontzettend vervelend. In de wintermaanden is het haast niet te vermijden, zou je denken. Gelukkig kun je koude voeten wel degelijk voorkomen.



Wat is de oorzaak van koude voeten?

Vaak zijn je voeten koud, maar de rest van je lichaam is wel warm. Hoe kan dat eigenlijk? Je hart heeft een pompfunctie, welke ervoor zorgt dat het bloed door je lichaam stroomt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van je slagaders. Deze vertakken zich en worden steeds kleiner. Je voeten zitten logischerwijs ver weg en zijn ook moeilijker te bereiken. De doorbloeding kan ook verminderen door andere roken, hart- en vaatziekten, diabetes, een zenuwafwijking of meer. Als je dan ook heel vaak last hebt van koude voeten, kan het ook raadzaam zijn om naar een dokter te gaan. Er kan meer aan de hand zijn dan jezelf denkt.

Hoe kom je van je koude voeten af?

Als je last hebt van koude voeten, is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Het is daarom raadzaam om een aantal tips te volgen.

Het is in ieder geval raadzaam om voldoende te bewegen. Bewegen is misschien wel de beste remedie tegen koude voeten. Het bevordert namelijk de bloedsomloop. Als je iedere dag een half uurtje loopt, zal je minder snel last krijgen van koude voeten. Zit je veel achter een bureau op het werk? Loop af en toe naar een collega of naar het koffiezetapparaat! Strek je benen regelmatig. Ook in de pauze kun je even kort wandelen.

Naast wandelen kun je ook dit wondermiddeltje gebruiken: vaseline. Voordat je gaat slapen en voordat je naar buiten gaat, kun je je voeten goed insmeren met vaseline. Het isoleert, zodat je je eigen lichaamswarmte niet kwijtraakt. Wel zo handig als je last hebt van koude voeten.

Wat vind jij van deze handige tips? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie, zodat zij ook nooit meer last hebben van koude voeten!