Verkouden zijn is ronduit vervelend. Je kunt natuurlijk de hele dag je neus snuiten, maar het lijkt dan maar niet over te gaan. Heb je last van een verstopte neus? Dan kun je dit handige wondermiddeltje gebruiken. Binnen no-time ben je dan weer van je verkoudheid af.Als je verkouden bent is een verstopte neus natuurlijk erg vervelend. Met een dichte neus kun je niet meer vrij ademen en als je dan wilt slapen is dat behoorlijk irritant. Een verstopte neus staat daarom ook in de top 10 van de meest irritante aandoeningen. Gelukkig kun je hier wel weer eenvoudig vanaf komen. Daarvoor kun je namelijk dit wondermiddeltje gebruiken. De ingrediënten heb je bovendien, naar alle waarschijnlijkheid, al wel in je keukenkast staan.

Wat heb je nodig?

Om dit wondermiddeltje te kunnen maken heb je slechts een paar teentjes knoflook nodig en een pan met water. We gaan ervan uit dat je dat allebei al wel in huis hebt! Knoflook wordt al jarenlang gebruikt als medicijn en is daarmee ook uitermate geschikt tegen een verkoudheid. Als knoflook verbrijzelt komt er namelijk een stofje vrij, genaamd allicine. Dit stofje verdunt slijm én verzacht de ontsteking.

Hoe maak je het wondermiddeltje klaar?

Je kunt dit wondermiddeltje erg eenvoudig klaarmaken. Breng daarvoor een ruime pan met water aan de kook. Verbrijzel de knoflook met de platte kant van een mes of met behulp van een snijplank. Haal de schilletjes vervolgens van de teentjes af en voeg de knoflookteentjes toe aan de pan met water. Haal de pan vervolgens van het vuur en hang met je hoofd over de pan heen. Zorg ervoor dat je een handdoek (of theedoek) over je hoofd houdt. Blijf wel op een veilige afstand, want het water kookt immers. Adem de stoom diep in en uit en houd dit ongeveer tien minuutjes vol. Je zult merken dat je straks weer goed kunt ademen door je neus. Ook kun je weer heerlijk genieten van je welverdiende nachtrust!

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.