Er zijn verscheidene manieren hoe je van je ongewenste haren af kunt komen. Zo zijn er onder andere haren die steeds blijven groeien op plekken waar deze ongewenst zijn. Je kunt deze haren op verschillende manieren (laten) verwijderen: laseren, scheren, epileren, harsen en er zijn vast en zeker nog andere methodes. Misschien heb je alles al weleens geprobeerd. De beauty-industrie blijft veel marketingbudget uitgeven voor de promotie van hun artikelen. Immers moeten alle vrouwen zich scheren.Toch weten niet alle vrouwen dat er handige methodes zijn, waarmee je iets langer ‘haarvrij’ bent. Met behulp van deze handige tips zorg jij ervoor dat je een gladdere huid krijgt én dat je je minder vaak hoeft te scheren. Je zult dus niet direct weer stoppels krijgen na een dag.

Dit is veel goedkoper dan de dure behandelingen en is ook minder pijnlijk dan bijvoorbeeld harsen. Volg het onderstaande stappenplan. Je zult merken dat het werkt.

1. Scrubben

In eerste instantie is het belangrijk dat je je huid goed scrubt. Daarmee zorg je ervoor dat je dode huidcellen van je huid verdwijnen. Op die manier wordt je huid soepeler, waardoor je je straks gemakkelijker kunt scheren. Hoe beter je je huid scrubt, hoe beter het resultaat ook is. Zorg ervoor dat je regelmatig wat zeep gebruikt. Voor het scrubben kun je eventueel een scrub-bol of een scrubber gebruiken.

2. Douche kort

Vervolgens kun je onder de douche stappen. Het is belangrijk dat je niet te lang doucht, voordat je aan je scheerbeurt begint. Vanwege het warme water wordt je huid soepeler en zwelt je huid iets op. Op die manier wordt het ook weer gemakkelijker én plezieriger om je te scheren. Het is belangrijk dat je niet te heet doucht. Stap na circa drie minuutjes weer onder de douche weg. Je huid is nu in goede staat om geschoren te worden. Nu kan het echte werk beginnen.

De tips gaan verder op de volgende pagina!