Niet alleen mannen kunnen een snor ontwikkelen. Ook vrouwen kunnen hier last van krijgen. Soms moet je je als vrouw dus ook echt gaan scheren. Naarmate je ouder wordt zullen de haren meestal iets sneller gaan groeien. Hoe kun je nu zo effectief mogelijk van je snor afkomen? In dit artikel vertellen we jou daar graag meer over.Genen

Sommige vrouwen hebben van zichzelf meer last van gezichtsbeharing dan andere vrouwen. Daar kun je helemaal niets aan doen, want dit zit namelijk in je genen. Vrouwen met donker haar hebben over het algemeen sneller last van zichtbare haren. Gedurende de wintermaanden, als er dus weinig zon is, kan dit zelfs verergeren. Vrouwen met blond haar hebben hier ook wel last van, maar bij hen valt het vaak minder op. Er is in ieder geval een overeenkomst tussen alle vrouwen: niemand vindt het mooi. Daarom is het natuurlijk belangrijk om deze haren te verwijderen. Gelukkig hoef je daarvoor niet naar de schoonheidsspecialiste, maar kun je je eigen haren verwijderen.

Beautyexperts

Natuurlijk kan je overwegen om je bovenlip te scheren. Echter wordt dat niet altijd aangeraden door beautyexperts. De snorharen komen op die manier namelijk snel weer terug. De wortel blijft namelijk zitten. Bovendien ontstaan er ook stoppels en dat is natuurlijk niet prettig. Wat is dan wel de beste manier?

Maak een gezichtsscrub

Je kunt simpelweg een gezichtsscrub maken. Daarvoor heb je slechts enkele ingrediënten nodig, namelijk:

  • 1/2 theelepel havermout;
  • 1 eetlepel honing;
  • 8-10 druppels citroensap.

Hoe werkt het?

Dit werkt erg eenvoudig. Je kunt de havermout, de honing en het citroensap toevoegen aan een kommetje. Meng dit totdat er een pasta ontstaat. De pasta kun je vervolgens aanbrengen op je gezicht. Zorg ervoor dat je de pasta aanbrengt tegen de haarrichting in. Doe dit circa vijf minuutjes en spoel je gezicht nadien af met lauw water. Gebruik deze scrub driemaal per week en je zult merken dat de haartjes langzaam verdwijnen. Gebruik deze scrub echter niet te dichtbij je ogen, want dit kan zorgen voor de nodige irritaties rondom je ogen.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.