De meeste mensen zijn dol op tomaten. Het is niet alleen lekker in een salade, maar ook kun je prima een aantal plakjes tomaat op je broodje leggen. Wist je echter dat je tomaten ook kunt gebruiken voor je huid? Daarover vertellen we je graag meer in dit artikel.Een tomaat bevat veel vitaminen, waaronder vitamine A, B6, C, E en K. Deze vitaminen zijn dé perfecte voeding voor je huid. Het helpt de poriën krimpen en de zuurgraad van tomaten kan helpen de pH-balans van de huid te herstellen. Hierdoor zullen er minder snel onregelmatigheden en onzuiverheden ontstaan.

Bovendien bevatten tomaten ook nog eens salicylzuur. Datzelfde enzym wordt gebruikt in diverse anti-acnécrèmes en lotions. Daarmee lijkt tomaat een onmisbaar gedeelte te zijn voor je huidverzorging. Het ruimt alles op en het vermindert littekens op je huid.

Als je vanavond dus een plakje tomaat wilt opeten kun je er ook direct eentje extra snijden voor je huid. Het werkt immers erg effectief.

Tomaten werken goed tegen lichte en zware acné. Ook werkt het tegen littekens welke zijn ontstaan door puistjes. Je kunt tomaten op meerdere manieren inzetten als je je huid gaat verzorgen.

Plakjes tomaat

Dit is de meest eenvoudige manier: je snijdt een aantal plakjes tomaat en je wrijft de plakjes tomaat over je gezicht. Masseer het tomatensap licht in je huid met cirkelvormige bewegingen. Spoel het nadien af met lauwwarm water.

Gezichtsmasker

Heb je iets langer de tijd? Dan kan je ook een gezichtsmasker maken. Dat is vooral een aanrader als je zwaardere acne wilt aanpakken. Pak een tomaat en snij met een schilmesje een X aan de bovenzijde. Je kunt de tomaat nu in een bakje warm water plaatsen. Verwijder nadien de schil. Verwijder eveneens de pitjes en pureer het tomatenvlees tot een pasta. Was je gezicht en breng het nadien aan op je gezicht. Laat het een uurtje zitten en spoel het na een uurtje af. Je zult er weer helemaal stralend uitzien!

Als je met enige regelmaat deze tomaat-truc toepast zal je merken dat je een veel gavere huid krijgt. Je zult al snel een verschil merken.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.