Het is soms moeilijk om je huid goed te onderhouden tijdens de koude wintermaanden. Talloze mensen spenderen veel geld aan dure schoonheidsbehandelingen. Dat is eigenlijk zonde, want je kunt je huid namelijk ook prima zelf behandelen en onderhouden. Je krijgt er hetzelfde resultaat van! De meeste producten heb je bovendien al in huis.Wat heb je nodig?

Je hebt de volgende producten nodig:

  • Warm water;
  • Een doekje voor je gezicht;
  • Een verse citroen;
  • Een schilmesje;
  • Tafelzout.

Hoe werkt het?

Met de bovenstaande producten kun je gemakkelijk je eigen reinigingsdoekjes maken. Pak als eerste het doekje en vul deze met warm water. Leg deze vervolgens op je gezicht. Door deze op je gezicht te leggen, gaan je poriën openstaan. Dat optimaliseert het effect.

Snijd vervolgens een citroen door tweeën. Pers voorzichtig sap uit over de andere helft van de citroen. Herhaal deze stap voor de andere helft. Strooi vervolgens een theelepel zout over een citroenhelft. Pers de andere daar weer over uit.

Wrijf vervolgens de citroen over je gezicht uit. Het is belangrijk dat je cirkelbewegingen maakt. Zorg ervoor dat je vooral de ‘probleemgebieden’ aanpakt. Wel is het belangrijk dat je niet al te dicht bij je ogen komt. Dat kan een jeukerig en branderig gevoel geven.

Gelukkig is er ook iemand die een handige video heeft gemaakt van dit eigengemaakte wondermiddeltje. Bekijk het filmpje hieronder:

Ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Deel dit artikel dan op social media met vrienden en familie.