Veel mensen hebben last van een vette huid. Dat komt door een verhoogde productie van talg. Dat zorgt er ook voor dat je soms last krijgt van mee-eters en/of puistjes. Als je een vette huid hebt, krijg je wel minder snel last van rimpels. Helaas krijg je wel sneller last van onzuiverheden. Daarom is het belangrijk dat je hier iets aan doet.Gelukkig is er een natuurlijke oplossing waar je voor kunt kiezen. De ontsierende mee-eters zijn natuurlijk niet mooi en daarom is het belangrijk dat je hier iets tegen doet. Gelukkig hebben wij de oplossing voor je.

Citroen en zout

Je hoeft gelukkig niet eindeloos voor de spiegel te staan. Als je alles wilt uitknijpen, zal je dat natuurlijk wel moeten doen. Je hoofd wordt in dat geval rood en dat is natuurlijk niet iets waar je op te wachten staat. Hopelijk heb je al wat citroen en zout in huis, want dat zijn de twee ingrediënten die je nodig hebt. Ook zal je wat warm water nodig zijn.

Meng een eetlepel zout samen met een halve theelepel citroensap. Uiteraard kan je daarvoor een kommetje pakken. Voeg hier ook een eetlepel warm water aan toe. Breng dit aan op je gezicht en masseer het mengsel met je vingertoppen. Zorg ervoor dat je cirkelbewegingen maakt. Na circa vier minuten kun je je gezicht afspoelen met lauw water. Wacht een aantal minuten en ga vervolgens weer verder. Was je gezicht daarna met koud water.

Reiniging

Zout heeft een antibacteriële werking, waardoor de poriën ontstoppen. Ook citroenzuur zorgt voor een ontsmettende werking. Je huid verheldert daardoor en samen werken de stoffen als een chemische peeling. Daarom brandt je min of meer de bovenstaande laag van je huid weg. Het gaat hierbij om de dode huid, vuil en olie. Je mee-eters zullen daardoor ook verdwijnen van je gezicht.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.