Wil je graag zolang mogelijk blijven genieten van een rimpelloze huid? Dan is het belangrijk dat je niet rookt en dat je niet al te veel in de zon zit. Waarschijnlijk wist je dat al wel. Er zijn echter ook nog een aantal andere dingen die je beter maar niet kunt doen als je lang wilt blijven genieten van je gave huid.Het is natuurlijk nooit prettig als je een kraaienpoot of nieuwe rimpel ontdekt. De een krijgt hier al op tijd last van, terwijl de ander hier pas op late leeftijd mee te maken krijgt. Uiteindelijk zal niemand eraan ontkomen, maar je wilt het natuurlijk zolang mogelijk uitstellen. Welke dingen moet je vermijden om zolang mogelijk te kunnen blijven genieten van je gave huid? Hieronder volgen vier aandachtspunten.

Alcohol

Wil je graag voorkomen dat je snel een oude huid krijgt? Dan is het belangrijk dat je alcohol zoveel mogelijk vermijdt. Als je alcohol drinkt kan dit namelijk bijdragen aan huidveroudering. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je huid dehydreert. Op lange termijn zal je huid daardoor elasticiteit verliezen.

Slaaptekort

De meeste mensen vinden het erg prettig om te slapen. Toch slapen de meeste mensen te weinig. De wekker gaat de volgende dag vaak weer vroeg omdat je moet werken. Als je te weinig slaapt ben je de volgende dag daardoor enigszins moe. Naast dat je moe bent veroudert je huid hier ook nog eens door. Uit onderzoek van het University Hospitals Case Medical Center kwam naar voren dat slechte slapers meer huidverouderingsverschijnselen hebben. Je kunt hierbij denken aan huidverslapping, rimpels en/of pigmentvlekken.

Verkeerde slaaphouding

Niet alleen te weinig slaap kan zorgen voor een verouderde huid. Ook een verkeerde slaaphouding kan hier namelijk aan bijdragen. Diverse dermatologen beweren dat er hierdoor extra rimpelvorming ontstaat. Als je slaapt op je zij kan je onder andere plooien in je kin en wang krijgen.

Luchtvervuiling

Woon jij in de randstad? Of ben jij woonachtig in een andere drukke stad? Dan wordt je lichaam blootgesteld aan vuile lucht en dat draagt niet bij aan een goede huid. Je kunt hierdoor namelijk sneller ouderdomsvlekken krijgen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.