De beste recepten van oma op een rijtje

Jij kent waarschijnlijk ook nog wel een heleboel recepten van jouw grootmoeder. We hebben onze beste recepten op deze pagina op een rijtje gezet. Klik op de titel van het recept om precies te lezen hoe je het gerecht klaarmaakt. Eet smakelijk!

Heerlijke erwtensoep van oma

Vooral in de winter is dit recept echt heerlijk. Wie is nou niet dol op de heerlijke erwtensoep van oma? Deze erwtensoep is een heerlijk gevulde soep met erg veel groente en uiteraard rookworsten. Maak het gerust klaar voor de hele familie, want je kan makkelijk met 6 personen eten met dit recept. Wel heeft deze soep enige voorbereidingstijd nodig. Het is aanbevolen om de avond van te voren al te beginnen met de bereiding van de soep. Lees hier verder over het recept voor oma’s erwtensoep.

Draadjesvlees volgens oma’s recept

Al jarenlang is draadjesvlees 1 van de meest populaire recepten van oma. Er zijn erg veel verschillende recepten voor dit heerlijke gerecht bekend. Ons recept gebruikt onder andere een heerlijk flesje donker bier en malse runderlappen. Het recept is perfect voor 4 tot 6 personen, dus nodig genoeg een aantal vrienden of familie uit. Lees hier verder hoe je dit heerlijke recept voor draadjesvlees volgens oma’s recept klaarmaakt.

Oudhollandse rijstebrij volgens oma’s recept

Rijstebrij is een typisch hollands recept met boter en bruine suiker. Tegenwoordig wordt het een stuk minder gegeten dan vroeger, maar het is nog steeds een echte aanrader. Het lekkerste is om geen kant-en-klare rijstebrij te kopen, maar dit gewoon helemaal zelf te maken. Mocht je het teveel werk vinden om dit zelf te maken, kan je natuurlijk altijd kant-en-klare rijstebrij gebruiken. Maar dit zal ongetwijfeld een stuk minder lekker zijn! Zet de rijst maar alvast klaar en lees hier verder hoe je deze heerlijke oma’s oudhollandse rijstebrij klaarmaakt.

Stamppot met Groninger snijbonen

Als je uit het noorden van Nederland komt dan ken je dit gerecht vast wel. Kom je niet uit het noorden maar houd je wel van een lekkere stamppot? Probeer dan eens deze heerlijke stamppot Groninger snijbonen klaar te maken! Vooral in de winter is dit recept een echte aanrader. Dit gerecht wordt ook wel blote billetjes in ’t groene gras genoemd, dus dat beloofd veel! De stamppot is lekker met een rookworst, saucijsjes of een gehaktbal. Natuurlijk kan je de stamppot ook helemaal vegetarisch houden. Lees hier verder hoe je deze heerlijke stamppot Groninger snijbonen klaarmaakt.

Oma’s recept voor Drie in de Pan

Drie in de Pan is een echt oud-hollands gerecht. Misschien ken je het recept nog van vroeger. Het werd vooral gegeten als tussendoortje maar soms ook als warm nagerecht. Het gerecht heeft deze naam gekregen omdat er vroeger precies 3 in 1 koekenpan pastte. Binnen 10 minuten heb je genoeg gemaakt voor 6 personen. Je kan het recept misschien het beste vergelijken met een luxe pannenkoek met rozijnen en krenten. Lees hier verder hoe je oma’s recept voor Drie in de Pan klaarmaakt.

Oma’s recept voor heerlijke goulash

Goulash werd vroeger echt veel gegeten als je veel visite over de vloer kreeg. Oma’s recept voor deze goulash is goed voor 6 tot 8 personen. Als je een slowcooker hebt kan je deze goulash echt helemaal heerlijk maken. Heb je geen slowcooker? Gebruik dan een braadpan en zet het vuur op de laagst mogelijke stand. Houd dan wel goed in de gaten dat je het vlees niet laat aanbranden. Lees hier verder hoe je deze heerlijke goulash van oma klaarmaakt.

Arretjescake volgens oma’s recept

Houd jij wel van bakken? Dan is deze arretjescake een echte aanrader! Arretjescake wordt van oudsher maar in een aantal provincies van Nederland gegeten. Het recept kan daarom per regio verschillen, maar de basis is altijd wel ongeveer hetzelfde. Het beste is om de cake een dag van te voren te maken en dus pas de volgende dag op te eten. Het is een uitdaging om deze cake een dag te laten staan, maar daar wordt hij wel alleen maar lekkerder van! De basis van oma’s arretjescake zijn Maria koekjes. Lees hier verder hoe je oma’s arretjescake klaarmaakt.

Oma’s bitterkoekjespudding

Veel mensen hebben vroeger bij hun ouders of grootouders pudding gegeten. Hoewel het tegenwoordig niet vaak meer wordt gemaakt, blijft het nog steeds een heerlijk recept. Deze pudding met bitterkoekjes is een echte klassieker! Gelukkig is het geen lastig recept. Haal dus de bitterkoekjes maar uit de kast en lees hier verder hoe je ons heerlijke recept voor oma’s bitterkoekespudding klaarmaakt.

Recept voor oma’s heerlijke gehaktballen

Wie heeft bij zijn grootouders nou niet een heerlijke gehaktbal gegeten. Ons grootmoeders recept voor gehaktballen bevat een aantal ingrediënten die je misschien niet direct in een gehaktbal zou verwachten, namelijk witbrood, melk en nootmuskaat. Maar de combinatie van alle ingrediënten levert echt heerlijke gehaktballen op! Lees hier direct verder hoe je oma’s heerlijke gehaktballen klaarmaakt.

Oma’s recept voor lapskous

Lapskous is een heel oud gerecht dat vooral vroeger veel werd gegeten. Je spreekt het uit als lapskoes en bestaat in meerdere varianten. Als je dol bent op vis, zure haringen in het bijzonder, dan ga je ook dit gerecht lekker vinden. Het is makkelijk klaar te maken, maar je bent wel eventjes bezig. Neem dus wel de tijd om dit recept klaar te maken. Lees hier verder hoe je dit heerlijke lapskous recept klaarmaakt.

Heerlijke Chili con Carne

Chili con carne is van oorsprong een Spaans gerecht. Toch is het ook in Nederland erg populair. De naam van het recept betekent letterlijk chili met vlees. Er zijn talloze varianten op dit gerecht te bedenken. Ons recept gebruikt kidneybonen en gehakt als basis van het gerecht. Lees op deze pagina verder hoe je oma’s recept voor Chili con Carne klaarmaakt.

Krentjebrij volgens oma’s recept

Misschien ken je dit recept nog niet. Krentjebrij is een echt oer-hollands recept. Het wordt ook wel vaak slierie of watergruwel genoemd. Het gerecht is snel en makkelijk te bereiden, en smaakt echt heerlijk. De basis van het recept is vluggort van Lassie. Daar wordt onder andere krenten, rozijnen, een kaneelstokje en bessensap aan toegevoegd. Lees op deze pagina verder hoe je oma’s recept voor krentjebrij klaarmaakt.

Familierecept voor varkenshaas in cognacsaus

Dit recept voor varkenshaas in cognacsaus is typisch zo’n recept dat van generatie op generatie is doorgegeven. Het is een heerlijk recept met, uiteraard, varkenshaas, een romige saus, veel smaakvolle groenten en heerlijke cognac. Deze combinatie levert echt een heerlijk resultaat op. Daarnaast sta je niet eens lang in de keuken om dit recept klaar te maken. Dus, ben je wel eens op zoek naar een nieuw recept met een heerlijk stukje vlees? Lees dan op deze pagina verder hoe je dit generaties oude recept voor varkenshaas in cognacsaus klaarmaakt.

Oma’s recept voor Indische Daging Smoor

Veel mensen in Nederland zijn opgegroeid met ouders of grootouders uit Indië. Dat leverde ook een aantal heerlijke gerechten op. Neem nou dit heerlijke recept voor Daging Smoor. Het is een heerlijk recept met rundvlees dat niet mag ontbreken bij een rijsttafel. Het recept heeft een milde en zoete smaak. Daarnaast heb je weinig ingrediënten nodig om dit recept helemaal af te maken. Neem wel even de tijd om dit recept klaar te maken, want het wordt het lekkerst als je het een paar uurtjes op het vuur laat staan. Lees hier verder hoe je dit heerlijke recept voor Daging Smoor klaarmaakt.

Recept voor oer-Hollandse witte ragoutsoep

Wellicht dat jouw grootmoeder dit recept ook nog voor jou heeft gemaakt. Dit gerecht is een echte klassieker en is enorm smaakvol. Het gerecht is meestal onbekend bij jonge mensen. Toch is het recept vrij eenvoudig klaar te maken. Wat bijzonder is aan deze soep, is dat balletjes kalfsvlees 1 van de ingrediënten is. Dit is een ingrediënt dat je niet erg vaak in recepten terug ziet komen. Deze soep is een echte aanrader voor iedereen die dol is op soepen en graag een keer iets anders wil proberen. Lees hier hoe je stap voor stap oma’s recept voor deze oer-Hollandse witte ragoutsoep klaarmaakt.

Heerlijke wafels volgens oma’s recept

Dit heeft ongetwijfeld iedereen wel eens gekregen van zijn ouders of grootouders. De smaak van deze wafels is uniek. Daarnaast is het niet eens ingewikkeld om deze heerlijke wafels klaar te maken. Er zijn slechts een aantal ingrediënten nodig om deze wafels klaar te maken. Een beetje bloem, eieren, suiker en boter is in principe genoeg om deze heerlijke wafels klaar te maken. Lees hier stap voor stap hoe je deze wafels van oma direct klaarmaakt.

Maak je eigen gezonde glas chocolademelk klaar

Deze variant op chocolademelk heeft als voordeel dat het een stuk gezonder is dan je zou denken. Dit recept heeft een onverwacht ingrediënt, namelijk een banaan. Houd je niet van bananen, dan kan je dit recept beter overslaan. Maar als je regelmatig een banaan eet, én je wil graag een keer een gezonde glas chocolademelk drinken, probeer het dan eens volgens dit recept klaar te maken. Dit wordt echt smullen!

Oma’s recept voor boerenzuurkool

Ben jij een liefhebber van stamppotten? Probeer dan eens dit heerlijke recept voor boerenzuurkool van oma. Deze stamppot is een stevige Hollandse maaltijd. Vooral tijdens de wintermaanden is dit recept een echte aanrader. Het is makkelijk te bereiden én het is snel klaar. De combinatie van zuurkool, runderlappen, wijn en uitjes levert een fantastische smaaksensatie op. Lees hier hoe je deze boerenzuurkool volgens oma’s recept stap voor stap klaarmaakt.